Så arbetar vi med våra insamlingar

Caritas vill ge ett praktiskt svar på humanitära kriser som orsakas av krig, konflikter, naturkatastrofer, effekter av klimatförändringar och fattigdom. Två gånger per år anordnar vi en större insamling utifrån de behov som finns i världen och med utgångspunkt i den nytta vid bedömer att våra givares gåvor kan ge. Båda insamlingarna anordnas i samarbete med Stockholms katolska stift som är Caritas Sveriges huvudman.

Fasteinsamlingen genomförs på våren med start på askonsdagen. Den avslutas veckan efter påsk.

Adventsinsamlingen genomförs på hösten med start första söndagen i advent. Den avslutas under trettonhelgen (Epifania den 6 januari).

Caritas Sverige har dessutom flera pågående insamlingar till särskilt  valda ändamål.

Pågående insamlingar

Ändamålen nedan är de insamlingar som pågår nu. De har alla lanserats med en artikel som du finner under rubriken ”Nyheter” och återfinns under fliken "Engagemang" här på hemsidan. 

När du vill ge en gåva till någon av dessa insamlingar, skriver du ändamålet för insamlingen på din inbetalning/överföring.

Skulle du vilja ge en gåva till ett annat ändamål är det inget problem. Skriv då kort vart du vill att din gåva ska gå. Du är också välkommen att skänka en gåva "Ospecificerat" och låta Caritas Sverige avgöra var pengarna behövs bäst.

Just nu finns det följande pågående insamlingar:

* Den krigsdrabbade befolkningen i Ukraina (Mer info)

* Jemen/Stöd till Caritas Polens arbete i det svårt krigs- och svältdrabbade landet (Mer info)

* Ospecificierat (du överlåter till Caritas Sverige att bestämma var pengarna behövs bäst just nu)

Till dessa insamlingar kan du ge en gåva direkt här på hemsidan genom att klicka på "Ge en gåva" och dra ner rullgardinen "Jag vill skänka till...".

Annars använder du vårt biståndskonto Bg 900 – 4789 eller Swish 900 4789. Ange ditt ändamål på talongen eller överföringen eller lämna det öppet (ospecificerat).

Tack för din gåva!

 

Tillbaka till artiklar