2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Kliniken i Imran har fått vatten

Hjälpen från Caritas betyder att vårdcentralen i Imran har fått vattentankar installerade. Vatten är en stor bristvara i det av krig, svält och torka drabbade Jemen.

Vattentankar vid vårdcentralen i byn Imran. Foto: Caritas Poland

Vattentankar vid vårdcentralen i byn Imran. Foto: Caritas Poland

Den Caritasstödda kliniken i byn Imran nära Aden ger medicinsk hjälp till cirka 6300 personer. De flesta av patienterna är kvinnor med små barn.

Tack vare gåvor har man kunnat anställa en läkare, två barnmorskor, fyra sjuksköterskor och en assistent samt förse kliniken med mediciner och medicinsk utrustning. Caritas Polen har kunnat hjälpa till att installera vattentankar för att vårdcentralen ska kunna ha tillgång till tjänligt färskvatten.

Men det händer att kliniken måste säga nej till att ta emot patienter. Dels på grund av att man fortfarande har problem med vattentillgången (vattneleveransens kvalitet uppfyller inte alltid anläggningens behov). Dels på grund av att det ofta saknas läkemedel mot diarré och kroniska sjukdomar samt antibiotika. Under sommarmånaderna kan man, på grund av de mycket höga temperaturerna och avsaknad av luftkonditionering, ta emot patienter under maximalt fyra timmar om dagen.

Därför behövs din hjälp för att människorna i och kring Imran även i fortsättningen ska få tillgång till sjuk- och hälsovård.

Den gåva du skänker kommer att vidarebefordras till Caritas Polen som är det enda Caritasnätverket som har tillstånd att  verka i Jemen - och som ser till att vårdcentralen i Imran kan fortsätta sitt arbete.

Hjälp oss genom att skänka en gåva!

Swish 900 4789

Bankgiro 900-4789

Eller klicka på gåvoknappen här på caritas.se

Tusen tack för ditt stöd!

Vårdcentralen i Imran. Foto: Caritas Poland

Vårdcentralen i Imran. Foto: Caritas Poland

Patientjournal. Foto: Caritas Poland

Patientjournal. Foto: Caritas Poland