2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Fasteinsamlingen gav 1,3 miljoner kronor

Särskilt barnen drabbas av den ekonomiska krisen och torkan i Zimbabwe.  Bild:Caritas Internationalis

Särskilt barnen drabbas av den ekonomiska krisen och torkan i Zimbabwe. Bild:Caritas Internationalis

Caritas Sveriges och Stockholms katolska stifts fasteinsamling till förmån för Caritas Zimbabwes arbete med att bistå dem som lider av den ekonomiska krisen och effekterna av torkan i landet är nu avslutad i och med att påsktiden lider mot sitt slut.

Insamlingen nådde 1 328 100 kronor, vilket är ett mycket glädjande resultat.

Ett stort tack till er alla som bidragit till detta!

Alla de gåvor till insamlingen som kommit in till Caritas Sverige är nu på väg ner till Caritas Zimbabwe för att stödja dess insatser. De behövs på ett särskilt sett just nu när den ekonomiska krisen och torkan inte visar några tecken på att mattas av

Den pågående ekonomiska krisen i Zimbabwe drabbar befolkningen hårt, inte minst barnen. Krisen har lett till allvarlig brist på kontanter, bränsle, mediciner och mat. Nu har dessutom priset på stapelvaror som majs skjutit så pass mycket i höjden att hjälporganisationer på plats rapporterar att i dag är mer än hälften av landets befolkning på 15 miljoner beroende av livsmedelsbistånd.

Läget för människorna i Zimbabwe förvärras dessutom av att den värsta torkan på 40 år har drabbat landet. Eftersom torkan fortsätter tyder många tecken på att skörden som avslutades i april blev dålig. Dessutom väntas landets ekonomi inte växa alls i år och därför förväntas bristen på mat fortsätta. Hotet om att svält ska drabba landet är påtagligt.

Caritas Zimbabwe är på plats och hjälper. Ett hjälpprogram pågår nu i sex av landets åtta provinser. Till det bidrar nu gåvorna som kommit in till fasteinsamlingen.

Det allvarliga läget för människorna i Zimbabwe är inte över och du kan fortsatt hjälpa dem med en gåva som du kan sätta in på vårt biståndskonto Bg 900-4789 eller swisha till nummer 900 4789 för att ge en gåva. Märk din gåva ”Zimbabwe”.

 Tack för din gåva!