2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

17 november: Världsdagen för de fattiga

Bild: Vatican News

Bild: Vatican News

För tredje gången uppmärksammas den katolska Världsdagen för de fattiga den 17 november. Temat i år är: "Den fattiges hopp är inte  borta för evigt".

I sitt budskap för denna dag påminner påve Franciskus oss om att ”de fattiga inte är nummer, utan människor” som ska hjälpas, skyddas, försvaras och räddas. Det är bara möjligt att göra med lyssnandets ödmjukhet. Han påminner också om att följa kärlekens, ödmjukhetens och lyssnandets väg är att låta de små tala till oss, därför att Gud uppenbarar sig genom dem.

Påven skriver: ”Naturligtvis kommer de fattiga till oss därför att vi delar ut mat till dem, men det som de verkligen behöver är något mer än bara den varma måltiden eller brödet som vi erbjuder dem. De fattiga behöver våra händer för att kunna resa sig, våra hjärtan för att åter kunna känna kärlekens värme och vår närvaro för att övervinna ensamheten. De behöver kärlek helt enkelt.”

Du kan läsa hela påvens budskap på engelska och en rad andra språk (arabiska, tyska, spanska, franska, italienska, polska, kinesiska) genom att klicka på denna länk: http://w2.vatican.va/content/francesco/en/messages/poveri/documents/papa-francesco_20190613_messaggio-iii-giornatamondiale-poveri-2019.html