2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Indonesien behöver hjälp

Omfattningen av skadorna från den kraftiga jordbävningen och den efterföljande tsunamin som slog till med all kraft den 28 september är ännu inte helt känd. Men det står klart att naturkatastrofen har lämnat efter sig en enorm förödelse och upp emot tusen människor kan ha fått sätta livet till.

Fortfarande flera dagar efter själva jordbävningen har man inte lyckats få kontakt med alla områden på ön Sulawesi där jordbävningen skedde. Caritas Indonesien, lokalt kallat KARINA, uppger till exempel att man ännu inte haft någon kontakt alls med en stad med mer än 300 000 invånare...

KARINA arbetar för fullt med att försöka samla in så mycket information man kan om vilken typ av hjälp som behövs. Just nu går räddningsarbetet till stor del ut på att samla in döda och skadade och att försöka rädda så många överlevande som möjligt. 

Så småningom kommer dock arbetet in i en annan fas där man upprättar tillfälliga läger och kan börja dela ut mat, dryck och mediciner åt de behövande. Där är vi inte ännu men det är bara en tidsfråga innan KARINA kan börja verka fullt ut. 

"Det kommer ta tid att återhämta sig från denna katastrof. Det är många dödsfall och de praktiska utmaningarna för att hjälpa de överlevande är just nu oerhört stora", säger Yohanes Baskoro, programchef för KARINA.

Till den återuppbyggnaden behövs mycket pengar till mat och mediciner mm. Vill du skänka en gåva går det bra att göra det på Caritas Sveriges biståndskonto bg 900-4789 eller swisha in din gåva på nummer 900-4789. Märk din gåva "Indonesien".

All hjälp är mycket välkommen i detta läge.

Tack för din gåva!