Torka drabbar åter södra Afrika

Torkan håller i år Namibia i ett järngrepp. De livsviktiga regnen för landet under vintermånaderna 2018/19 har svikit. Sedan dess har läget förvärrats, bland annat på grund av perioder av extremt höga temperaturer och angrepp av skadeinsekter.

Det har lett till att bara hälften av en normal skörd kunde bärgas i år och nu hotas en tredjedel av befolkningen av hunger. Caritas lanserar nu ett hjälpprogram.

Nu rapporteras ett liknande läge i de södra delarna av Zambia. Också där går Caritas in med stödprogram för att hjälpa befolkningen.

Du kan bidra till dessa hjälpprogram genom att klicka på Ge en gåva-knappen eller sätta in en gåva på bidragskontot Bg 900-4789. Märk din talong eller överföring med ”Södra Afrika”.  Du kan också enkelt swisha din gåva till 900 4789.

 

 

 

Namibia åter drabbat av svår torka

Torkan i Namibia slår hårt mot småbönderna. Bild: Caritas Internationalis Strax innan sommaren i år utlyste Namibias president ett nation...

Torkan slår även mot Zambia

För andra året i rad har de viktiga vinterregnen uteblivit i delar av Södra Afrika. Vintern 2018/19 var den torraste på över tre decennie...