2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Nu kan vi hjälpa fler drabbade

Katolska kyrkan i Sverige har efter ansökan från Caritas Sverige beviljats bidrag till sitt arbete med särskilt utsatta människor under coronapandemin. Bidraget är på 1,2 miljoner kronor och betalas ut av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF). Bidraget kommer att användas för att hjälpa dem som drabbats ekonomiskt av pandemins följder.

-Vi är tacksamma för det stöd vi får från staten, säger George Joseph, generalsekreterare för katolska kyrkans hjälporganisation Caritas Sverige.

-Det är ett positivt tillskott som gör att vi kan fortsätta vårt arbete bland de nödlidande.

Katolska kyrkans hjälp vänder sig till alla utsatta människor, oberoende av bakgrund, påpekar han.

-Så har vi gjort i alla tider. Katolska kyrkans medlemmar består av över 170 olika nationaliteter. Vi har ett stort kontaktnät och kulturell kompetens, och majoriteten av de socialt utsatta människor som får karitativ hjälp av kyrkan är inte katoliker. Det gör att vi har en stor social trovärdighet bland utsatta människor, säger George Joseph.

Bidraget kommer att användas till att hjälpa dem som med kort varsel förlorat sina jobb och möjligheter att försörja sig, betala mat och hyra. Det kan också komma att användas för att stötta församlingars arbete med utsatta barn och ungdomar, till exempel lägerverksamhet.

Katolska kyrkan i Sverige är en av sammanlagt 17 organisationer som nu får bidrag från MUCF för att hjälpa särskilt utsatta under coronapandemin. Bland de andra organisationerna finns Sveriges Stadsmissioner, Frälsningsarmén, Svenska Röda Korset och Svenska kyrkan.

Utsatta behöver vår hjälp under coronakrisen

Många människor i vårt land drabbas hårt av coronakrisen. Många har blivit av med sina jobb och står utan pengar att betala mat och bostad med.

Varje dag kontaktas Caritas Sverige av desperata människor som inte kan köpa mat till sina barn.

Därför vädjar vi nu till dig: Hjälp dessa våra medmänniskor att klara sig igenom krisen.

Skänk en gåva som vi kan förmedla.

Biståndskontot: Bg 900-4789

Swish: 900  4789

Märk gåvan: "Coronakrisens offer".

Du kan också ge en gåva direkt här på hemsidan genom att klicka på ”Ge en gåva” och skrolla ner till ”Hjälp utsatta familjer under coronakrisen”.

Tack för din gåva!