2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015

Upprop för volontärinsatser

I ett upprop vänder sig vår biskop Anders till alla katoliker i Stockholms katolska stift. Han skriver:

Just nu i samband med coronakrisen drabbas de mest utsatta i samhällets utkanter mer än alla andra. Caritas får ständigt nödrop från olika personer som drabbats hårt. Det kan vara barn till papperslösa som inte fått mat på två dagar. Det kan vara personer som förlorat både bostad och jobb: asylsökande, EU-migranter, traffickingoffer.

Biskop Anders kardinal Arborelius OCD

Biskop Anders kardinal Arborelius OCD

I samtalen både med statsministern och MSB har jag påpekat att denna grupp ofta är helt skyddslös i den kris, som nu har drabbat samhället och allra mest samhällets olycksbarn. Hittills verkar myndigheterna inte att ha tagit till sig detta nödrop. Man måste också vara medveten om att just denna grupp är som mest utsatt för fara att smittas av corona. I Stockholms fattigaste förorter har vi redan nu de flesta dödsoffer för denna smitta.

Som biskop vädjar jag därför till våra församlingsmedlemmar att mobilisera volontärer som på olika sätt kan ställa upp för att möta dessa behov. Jag vill också påminna om den insamling som Caritas har satt igång för att hjälpa denna speciellt utsatt grupp, som hittills inte kan räkna med någon hjälp från det officiella Sverige. Som katolska kristna har vi alla en helig förpliktelse att göra det vi kan för att hjälpa behövande i denna grupp, där det också finns många som är katoliker.

För ytterligare information kan man vända sig till George Joseph och Pieter van Gylwyk på Caritas.

Må Gud välsigna alla som vill efterfölja Jesus som den gode samariern!

Stockholm, inför Påsken 2020                           

Kardinal Anders Arborelius OCD

Biskop i Stockholms katolska stift

 

För att läsa och ladda ner biskop Anders upprop, klickan här.

 

För att nå George Joseph och Pieter van Gylswyk på Caritas Sverige, klicka på "Kontakta oss" längst ner på denna hemsida.

 

För att hjälpa dessa behövande kan du sätta in en gåva på: 

Biståndskontot: Bg 900-4789

Swish: 900  4789

Märk gåvan: "Coronakrisens offer".

Du kan också ge en gåva direkt här på hemsidan genom att klicka på ”Ge en gåva” och skrolla ner till ”Hjälp utsatta familjer under coronakrisen”.

Tack för din gåva!